Katso video!

Sisältö

Kirjautuminen Elisa Chattiin
Ensimmäinen käyttökerta
Kirjautumisen jälkeinen näkymä
Tuki
Käyttöliittymä
Navigaatio
Asiakaspalvelijan näkymä
Asetukset
Omat asetukset
Yleiset asetukset
Yrityksen asetukset
Uusien asiakaspalvelijoiden lisääminen
Chattien asetukset
Upotuskoodit ja ulkoasu
Elisa Chatin upotusohjeet
Elisa Chat Javascript Interface

Kirjautuminen Elisa Chattiin

Elisa Chattiin kirjaudutaan sähköpostiosoitteella ja salasanalla osoitteessa www.elisachat.fi ja sieltä ”Kirjaudu sisään”.

 

Ensimmäinen käyttökerta: Pyydä uuden salasanan aktivointilinkki sähköpostiisi

Kun sähköpostiosoitteesi on määritelty Elisa Chat-palveluun, voit tilata salasanan aktivointilinkin syöttämällä sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään ja klikkaamalla Kirjaudu sisään -painiketta sivustolla www.elisachat.fi.

Klikattuasi Kirjaudu sisään -painiketta, näet kuvan 2 mukaisen näkymän. Klikkaa Lähetä-painiketta.”

Klikkaa salasanan aktivointilinkkiä sähköpostiviestissä

Kun saat sähköpostin, tilaa uusi salasana klikkaamalla ”tästä linkistä”.

Syötä uusi salasana

Kun olet klikannut salasanan asetuslinkkiä, pääset näkymään asettamaan uuden salasanasi. Kun olet kirjoittanut kaikkiin kenttiin, paina Jatka-painiketta.

Kirjautumisen jälkeinen näkymä

Kun olet kirjautunut Elisa Chat-palveluun sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi, pääset alla esitettyyn näkymään. Esimerkissämme näkyy vasemmassa reunassa yksi chat. Sinun käytössäsi ovat erityisesti sinun käyttöösi luotu yksi tai useampi oma chat.

Tuki

Tuki-valikosta pääset mm. tähän oppaaseen ja voit antaa palautetta sekä ilmoittaa mahdollisista ongelmista.

Tiedotteet-linkistä pääset lukemaan Elisa Chattia koskevia tiedotteita ja ilmoituksia esimerkiksi uusista ominaisuuksista.

Tukikysymyksiä voit lähettää osoitteeseen support.elisachat@elisa.fi

Käyttöliittymä

Käyttöliittymän oikeassa yläreunassa sijaitsee Elisa Chatin navigaatio, josta pääset keskusteluhistoriaan (chat-historia), kävijäseurantaan (kävijät) ja omiin, sekä yleisiin asetuksiin (asetukset)

Chat-historia = Täältä löydät kaikki käydyt keskustelut “keskusteluhistorian” kautta, “tilastot”, jotka näyttävät kuinka paljon keskusteluita on käyty, sekä omat keskustelusi kohdasta “keskusteluni

Kävijät = Kävijät välilehdeltä pystyy seurata sivuston kävijöitä, joihin Elisa Chat on upotettu. Kävijästä pystyy nähdä ylläpidon valitsemia tietoja.

Elisa Chat ”näkee” sivuillasi olevat asiakkaat, jonne Elisa Chatin upotuskoodi on laitettu, ja voit halutessasi aloittaa chatin heidän kanssaan. Näet asiakkaista monia hyödyllisiä tietoja, kuten esimerkiksi sivun jolla asiakas on, ip-osoitteen, maan ja sen kuinka paljon hän on käyttänyt aikaa nykyisellä sivulla.

Chat-keskustelu, asiakaspalvelijan näkymä

Vasempaan reunaan listautuu allekkain kaikki keskustelut ja tekstinä näkyy sivun otsikko, miltä sivulta asiakas on aloittanut keskustelun.

Keskustelussa voi tallentaa omia valmiita vastauksia painamalla lähetetyn viestin jälkeen näkyvää tallenna-kuvaketta.
-Omat valmiit vastaukset löytyvät viestin kirjoituskentän alta, liitetiedostojen lähetys-painikkeen oikealta puolelta.

Oikeassa reunassa on kolme eri välilehteä:
-Chatin tiedot = voit lisätä keskusteluun tunnisteita ja lähettää keskustelun sähköpostiin
-Kävijätiedot = näyttää kävijästä halutut tiedot ja tätä kautta voi estää häiritsevältä keskustelijalta Elisa Chatin näkymisen
-Uutisvirta = listaa tapahtumia, jotka voi valita menemällä Asetukset > Omat asetukset > Uutisvirran asetukset

Keskusteluiden vastaanottaminen

Elisa Chat voi ainoastaan näkyä sivuilla, kun asiakaspalvelija on kirjautuneena sisään ja tila on “Otan vastaan uusia keskusteluita”.

Elisa Chatin tilan näkee lisäksi chatin nimen vieressä olevasta pallosta, jonka väri määräytyy sen tilan mukaan

Vihreä: Keskusteluita on mahdollista vastaanottaa
Keltainen: Aktiivisten keskusteluiden määrä on täynnä, jolloin tila on “varattu”
Harmaa: Elisa Chat ei ole aktiivisena asiakkaille

Asetukset

Tällä sivulla voit määritellä omat asetukset, hallita yleisissa asetuksissa estettyjä IP-osoitteita, sekä muokata yrityksen asetuksia (ylläpitäjät).

Omat asetukset

äänimerkit voi laittaa oman maun mukaan

Yleiset asetukset

Yleisissä asetuksissa voit tarkastella estettyjä IP-osoitteita ja vapauttamaan niitä, sekä voit kokeilla chatteja testiympäristössä.

Voit hallita estettyjä IP-osoitteita lisäämällä ja poistamalla niitä listalta. Jokainen internetiin kytketty laite käyttää jotain IP-osoitetta tunnistautuakseen internetissä. Vain sinä määrittelet estettävät IP-osoitteet ja ne on helpointa määritellä Chat-näkymässä, mikäli chat-keskustelun vastapuoli käyttäytyy asiattomasti. Yleensä IP-osoitteiden esto kannattaa poistaa hetken kuluttua häiriökäyttäytymisestä, sillä on mahdollista että asiattomasti käyttäytynyt henkilö on käyttänyt Elisa Chattia usean käyttäjän kanssa jaetulla IP-osoitteella esimerkiksi oppilaitoksessa tai yrityksessä. Mikäli tällainen yleiskäytössä oleva IP-osoite estetään, estetään turhaan monta mahdollista asiakaspalvelutilannetta.

Yrityksen asetukset

Mikäli sinulla on ylläpitäjän käyttöoikeudet, näet Asetukset-sivulla myös Yrityksen asetukset-välilehden.

Yrityksen sähköpostiosoite -kohdassa määritellään sähköpostiosoite, johon asiakas voi lähettää viestin asiakaspalvelijan ollessa pois paikalla Elisa Chatista mikäli tällainen ominaisuus on asetuksissa määritelty.

Uusien asiakaspalvelijoiden lisääminen

Asiakaspalvelijat-otsikon alla hallitaan Elisa Chatin asiakaspalvelijatietoja. Nimi määrittelee sen, minkä nimen asiakkaasi näkee chat-keskustelun yhteydessä. Chatissa näkyvän nimen voi asiakaspalvelija itse muuttaa kohdassa ”Omat asetukset”. Listan viimeisellä rivillä voidaan lisätä uusia asiakaspalvelijoita.

  1. Kirjoita asiakaspalvelijan nimi
  2. Kirjoita asiakaspalvelijan sähköpostiosoite
  3. Valitse valintaruutu klikkaamalla, jos haluat että asiakaspalvelijalla on myös ylläpitäjän oikeudet
  4. Tallenna
  5. Asiakaspalvelija luo salasanan itselleen samalla tavalla kuin kohdassa Ensimmäinen käyttökerta -ohjeissa on neuvottu

Chattien asetukset

Chattien asetukset-otsikon alla hallitaan chatin asetuksia. Tässä näkymässä valitaan varsinaiset ja avustavat asiakaspalvelijat chateille, sekä voidaan tarvittaessa määritellä valmiit chat-keskusteluissa käytettävät vastaukset ja esimerkiksi valmiit vastauspohjat kaikille asiakaspalvelijoille.

Valitse ensimmäiseksi alasvetovalikosta, minkä chatin asetuksia aloitat muokkaamaan.

Varsinaiset asiakaspalvelijat chatille

Avustavat asiakaspalvelijat chatille

Avustavat asiakaspalvelijat näkevät ja voivat osallistua keskusteluihin, mutta heidän tilansa ei vaikuta keskustelualueen tilaan. Eli esimerksiksi esimiehet voisivat olla avustavia asiakaspalvelijoita, jotka eivät normaalisti päivystä chatissa ja saattavat kirjautua sisään katsomaan Elisa Chat-tilastoja. Tällöin kun tämä avustava asiakaspalvelija kirjautuu sisään Elisa Chat ei automaattisesti mene online-tilaan.

 

Keskusteluasetukset

Jokaisesta asetuksesta näet lyhyen selostuksen mitä se tarkoittaa, viemällä hiiren asetuksen nimen päälle

-Aktiivisten keskustelujen määrän rajoittaminen: jos asiakaspalvelutilanteita tulee niin paljon, ettette ehdi niitä käsittelemään, on syytä rajoittaa keskustelujen määrää. Yksi asiakaspalvelija pystyy palvelemaan tehokkaasti kerrallaan 1-5 keskustelua. Tässä kohdassa oletusarvo 0 tarkoittaa rajoittamatonta keskustelujen määrää. Opit käytännössä, onko keskustelujen määrää tarvetta rajoittaa ja suosittelemme että käytät aluksi rajoittamatonta keskustelujen määrää eli arvoa 0.

-Yhteydenotot kun asiakaspalvelijoita ei ole paikalla: voit määritellä, voiko asiakas lähettää sinulle sähköpostia chat-ikkunan kautta silloin kun asiakaspalvelijoita ei ole chatissa paikalla. Suosittelemme, että sallit yhteydenoton sähköpostitse. Tällöin näkyviin tulee tekstilinkki ”Muokkaa sähköpostilomaketta”, josta pääset vaikuttamaan sähköpostilomakkeen sisältöön.

-Sähköpostilla saapuneiden keskustelujen välittäminen yrityksen sähköpostiosoitteeseen: valitse tämä vaihtoehto, mikäli haluat että asiakas voi lähettää sähköpostia chat-ikkunan kautta silloin kun asiakaspalvelijoita ei ole chatissa paikalla.

-Chatin aloittaminen asiakaspalvelijan toimesta: jos haluat mahdollisuuden yllättää asiakkaasi aloittamalla asiakaspalveluchatin oma-aloitteisesti, valitse tämä vaihtoehto käyttöön.

-Minä hoidan tämän keskustelun -toiminnallisuus: asiakaspalvelutilanteessa asiakkaan palvelusta saama kokemus on parempi jos häntä palvelee yksi henkilö alusta loppuun saakka. Mikäli tässä kuvattu toiminnallisuus otetaan käyttöön, tulee jokaiseen chat-keskusteluun tarjolle ruksi, jota klikkaamalla kukin asiakaspalvelija voi ottaa keskustelun vain hänen itsensä hoidettavaksi. Muut asiakaspalvelijat eivät tällöin edes näe keskustelua.

-Kävijäseuranta: kun tämä ominaisuus on valittu käyttöön, voidaan seurata reaaliajassa sivustollasi vierailevien käyttäjien tietoja, kuten IP-osoitetta ja maata.

-Automaattivastaukset: mikäli esimerkiksi liikkeen aukioloaikoja kysytään usein, voidaan luoda automaattivastaus tiettyjen sanojen perusteella kuten esimerkiksi ”liike” ja ”aukioloajat”. Mikäli automaattivastaus on määritelty sellaiselle asiakkaan lähettämälle viestille, jossa sanat liike ja aukioloajat esiintyvät, kertoo Elisa Chat automaattisesti aukioloajat ennalta määritetyn viestin muodossa.

-Kävijästä näytettävät tiedot: jos määrittelet ominaisuuden käyttöön, näet mitä selainta ja käyttöjärjestelmää sivustosi vierailijat käyttävät. Tämä on useimmiten erittäin hyödyllinen ominaisuus.

-Käytä sivun otsikkoa keskustelun otsikkona: Tällöin uuden keskustelun alkaessa näkyy vasemmassa reunassa olevassa listauksessa otsikkona IP-osoitteen sijaan sivun otsikko.

-Keskustelujen tallentaminen: sallimalla tämä ominaisuus keskustelut tallennetaan. Joissakin erityisen luottamuksellisissa keskusteluissa suosittelemme, ettei keskusteluja tallenneta. Muissa tapauksissa suosittelemme ottamaan ominaisuuden käyttöön.

-Tiedostojen lähetys asiakkaille: voit lähettää tiedostoja esimerkiksi tarjouksia tai ohjekirjoja asiakkaillesi kun tämä ominaisuus otetaan käyttöön.

-Asiakkaan viestin esikatselu: jos määrittelet ominaisuuden käyttöön, asiakaspalvelija voi chatissa nähdä mitä asiakas on kirjoittamassa, ennen kuin hän lähettää viestin. Tässä on kuitenki hyvä huomata, että asiakkaalle näytetään ”asiakaspalvelija kirjoittaa”, kun asiakaspalvelija itse on vastaamassa, jonka takia asiakas saattaa jättää viestin lähettämättä.

-Salli asiakaspalvelijan lähettää keskustelu sähköpostiin: Kun tämä on käytössä voi asiakaspalvelija aukiolevasta chatista lähettää keskustelun kenen tahansa sähköpostiin menemällä chatin tiedot -välilehdelle.

-Salli keskustelun automaattinen vapautus, jos käsittelevä asiakaspalvelija ei enää ole kirjautuneena: Vapauttaa keskustelun muille asiakaspalvelijoille jos asiakaspalvelija ei ole enää kirjautuneena.

-Kuinka monta päivää keskusteluhistoriaa tallennetaan: jos sinulla on tarve rajoittaa keskusteluhistorian tallentamista esimerkiksi yhteen kuukauteen, määrittele tähän arvoksi 30. Oletusarvona tässä kentässä on 60 vuorokautta. 0 tarkoittaa sitä, että kaikki käydyt keskustelut tallennetaan.

-Tervetuloteksti/Kirjoituskentän teksti, sekä teksti, joka näytetään asiakkaalle chat-ikkunan palkissa: Nämä kannattaa määritellä kohdassa ”Upotuskoodi ja ulkoasu chatille” -kohdassa

-Viesti, joka lähetetään automaattisesti asiakkaalle kun keskustelu avataan ensimmäisen kerran

-Palveluajat: Normaalisti chat voi näkyä asiakkaille aina kun Elisa Chattiin on kirjauduttu ”otan vastaan uusia keskusteluita” -tilassa. Palveluajoilla voi lisäksi rajoittaa tätä kellonajan mukaan. Esimerkiksi jos palveluajat ovat määritelty 9-15 ma-pe, niin jos asiakaspalvelija kirjautuu sisään 8:55, niin chat-ikkuna tulee silti näkyviin vasta 9:00

Upotuskoodit ja ulkoasu

Tässä osiossa pystyy lisäämään tervetulo-, kirjoituskentän- ja chat-palkin tekstin. Lisäksi tässä osiossa pystyy muokkaamaan edistyneitä asetuksia ja lisätä omia kävijätietoja sivuilta.

Edistyneet asetukset

  • Upotuskoodin nimi: Ylläpitäjälle näkyvä ja esimerkiksi mobiilille oma.
  • [ ] Näytä chat aina, kun asiakaspalvelija vapaana: Jos sivuilla esim. banneri tai toiminto (trigger), niin saattaisi olla tarpeen ottaa pois, jotta näkyisi vain määritetyllä tavalla.
  • [ ] Näytä chat pienennettynä saavuttaessa sivulle: Toimii vain jos edellinen valinta valittuna. Yksinään ei toimintoa.
  • [ ] Piilota chat-ruutu (pienennyksen sijaan) kun käyttäjä sulkee keskustelun: Poistaa chat-ikkunan kokonaan näkyvistä suljettaessa (X-painike).
  • [ ] Lähetä Google Analytics -tapahtumia:
    • Google Analytics on mahdollista integroida Elisa Chattiin lisäämällä edistyneisiin upotusasetuksiin “Upotuksen yhteydessä suoritettava koodi”-osioon lyhyt koodi. Elisa Chat lähettää eventin Google Analyticsiin, kun asiakas ja asiakaspalvelija ovat vaihtaneet vähintään kaksi viestiä. Tämän pohjalta Google Analyticsin puolella on mahdollista rakentaa funneleita.
    • Itse muokata triggereitä, minkä pohjalta event muodostuu, ei ole pakko olla tuo 2+2 viestiä. Ne tehdään Google Analyticsin päästä, Elisa Chatista riittää käyttöliittymästä vain valintaruutu.
    • esim. jos käyttäjä menee ostoskoriin ja on keskustellut chatissa, niin tulee tapahtuma.
    • http://www.finnchat.com/nain-erottelet-chat-keskustelijat-muista-kavijoista/
  • Google Analytics -muuttuja: Jos muuttuja nimetty eri tavalla, kuin oletuksena, niin tähän voi nimetä uuden muuttujan nimen.
  • [ ] Lataa Elisa Chatin JQuery tarvittaessa: jos ei ole ruksia, niin Elisa Chat ei koskaan lataa omaa jQueryä. Valinta taas tarkoittaa, että Elisa Chat käyttää sivun omaa jQueryä tai lataa omansa tarvittaessa.
  • [ ] Estä chat-ruudun siirtely: ei voida liikuttaa yläpalkista toiseen kohtaan. (Osassa teemoista jo estetty valmiiksi).
  • Ulkoasu: Ulkoasun css-tiedoston osoite.
  • Kielikoodi: Tunnistetaan automaattisesti, mutta voidaan vaihtaa vastaamaan pakotetusti sivun kieltä. Saatavilla olevat kielikoodit: en englanti, fi suomi, sv ruotsi, ru venäjä, es espanja, nl hollanti ja de saksa.
  • Instanssin tunnus: Ei tarvitse koskaan muuttaa, paitsi jos sivulla kaks Elisa Chattia upotettuna, niin silloin pitää määrittää. Zeflivezhats._instances[1]
  • Asiakaspalvelijan kuvan suurin koko (pidemmän sivun pituus pikseleinä): oletus 40px, jos ei muutettu
  • JQuery-valitsin elementille, johon chat sisällytetään: esim jokin painike sivulla
  • JQuery-muuttuja Elisa Chatille: jos sivu käyttää muun nimistä muuttujaa kuin “jQuery”
  • Cookie domain: sub domainit jos muuttuu, niin kannattaa määritellä
  • Upotusta ennen suoritettava koodi: näkyy ennen vikaa functionia Elisa Chatin koodissa. Esim näytetäänkö chattia sivulla vai ei. Javascript-kenttä
  • Upotuksen jälkeen suoritettava koodi: jatkoa edelliseen
  • Elisa Chatin näyttämisen jälkeen suoritettava koodi: oman funktion sisään eli esim offline tilassa olevan lomakkeen teksti
  • Koodi, joka suoritetaan aina kun chatissa lähetetään viestejä: Voidaan hyödyntää esim Snoobin kanssa.
  • Chat id:n koodi (jolla haetaan chat id tähän upotukseen): Chatin-tunnus id, jos osoiteriville tietty osa, niin valitaan
  • [ ] Käytä debuggeri-ystävällistä versiota: osaa sisentää kauniisti
  • [ ] Käytä Elisa Chatin mootools-korjausta: jos viesteissä jotain eksoottista, niin voi testata ja mootools käytössä
  • [ ] Unohda keskustelu kun käyttäjä sulkee selaimen: cookie unohtaa
  • Miten näytetään mobiilikäyttäjille: Samalla tavalla kuin ei-mobiilikäyttäjille, Piilota mobiilikäyttäjiltä, Näytä kokoruudussa, Näytä uudella selainvälilehdellä
  • Miten näytetään tablet-käyttäjille: Samalla tavalla kuin ei-mobiilikäyttäjille, Piilota tablet-käyttäjiltä, Näytä kokoruudussa, Näytä uudella selainvälilehdellä

Lisää omia kävijätietoja sivultasi

Valitse ensin ”uusi kävijätieto”.

  • Annetaan nimi esim. “käyttäjätunnus”
  • klikataan parametrin perässä näkyvää suurennuslasi-ikonia
  • Kohdassa nimi, lukee nyt parametrin koodissa käytettävä nimi (esim. käyttäjätunnus)
  • Palataan takaisin ja valitaan “Edistyneet asetukset”. (Asetukset > Yrityksen asetukset > Upotuskoodit ja ulkoasu chatille > Edistyneet asetukset)
  • Syötetään koodi, esim. kohtaan “Elisa Chatin näyttämisen jälkeen suoritettava koodi”, setLivezhatParameter(’käyttäjätunnus’, haluttu arvo);
  • Eli upotuksessa parametrin arvo kerrotaan Elisa Chatin Javascript-funktiolla setLivezhatParameter(paramName, paramValue)

Lisätietoa löytyy kohdasta Elisa Chat Javascript Interface

Eri kielisten chattien lisääminen sivuille

Jos sivuille on tulossa eri kielisiä chatteja, kannattaa ne lisätä sivuille seuraavalla tavalla:

  1. Luodaan joka kielelle oma upotuskoodi ja lisätään niihin Upotuskoodit ja ulkoasu chatille -kohdasta tervetuloteksti, kirjoituskentän teksti ja yläpalkin teksti
  2. Upotetaan sivuille vain yksi upotuskoodi esim. ”oletuskielen”
  3. Sivuilla olevaan upotuskoodiin lisätään seuraavaksi sääntöjä kohdasta Upotuskoodit ja ulkoasu chatille > Edistyneet asetukset > Säännöt, joilla valitaan muu chat
    1. Lisää sääntö
    2. Valitse chatiksi sama chat
    3. Valitse eri kielinen upotus
    4. Klikkaa ”lisää ehto”
    5. Muokkaa ehdoksi: Sivun osoite sisältää: /en/

Elisa Chatin upotusohjeet

Upotuskoodi tulee liittää sivun lähdekoodinosioon. Tällöin chat-ruutu seuraa sivustokävijää läpi sivuston ja näkyy teidän kaikilla sivuilla. Jos taas chatin halutaan avautuvan ainoastaan jollain tietyllä sivulle, lisätään koodiosioon.

Seuraavassa kappaleessa esitellään Elisa Chatin JavaScript-rajapinta.

Elisa Chatin avaaminen klikkauksesta

Sivulle tulee tehdä toiminto, jossa halutun elementin klikkauksesta kutsutaan Elisa Chatin funktiota showLivezhat();

Eli jos Elisa Chat halutaan auki kuvasta, niin lisätään funktio:

Sitten kun halutaan, että toiminnallisuus, että Elisa Chat ei näy (tai näkyy jokin muu kuva), kun Elisa Chat ei ole online-tilassa, niin lisätään asetuksiin (Asetukset > Yrityksen asetukset > Upotuskoodi ja ulkoasu chatille > Edistyneet asetukset) ”Upotuksen jälkeen suoritettava koodi” -kohtaan:

setStatusCallback(function(status)
if(status == ’online’) {
//näytä banneri
} else {

//piilota banneri tai näytä jokin ”ei online” -banneri
}
});

Asetuksista tulee lisäksi muistaa vaihtaa ettei Elisa Chat avaudu automaattisesti sivulla kohdasta:

Asetukset > Yrityksen asetukset > Upotuskoodi ja ulkoasu chatille > Edistyneet asetukset

[ ] Näytä chat aina, kun asiakaspalvelija vapaana > valinta pois

Elisa Chat Javascript Interface

The JavaScript interface is available once the livezhat.js file has been loaded by the browser. Usually the file is placed in thesection of your document. Please note: Currently it’s not possible to load the file with JQuery script function. This document describes the public functions that can be used when integrating Elisa Chat.

Start a new chat session:

function

openLivezhat();

Description: Starts a new chat session at the server. If a chat session has already been started, the operator will be notified and the chat box will be opened (if hidden) but no new session will be started.
Parameters: no parameters
Return value: no return value

function

openLiveZhat(callback);

description: Starts a new chat session at the server. If a chat session has already been started, the operator will be notified and the chat box will be opened (if hidden) but no new session will be started. When the call to the server has been successfully finished and the chat session is open, the callback function will be called.
Parameters: callback function to call when the chat has been opened.
Return value: no return value.

function

showLiveZhat(callback);

description: Shows the chat box for the user. Note! If the chat session is not open, no chat is yet opened. Only when the user types his/her first message, the chat session opens and the operator is notified. The optional callback parameter can be used to get notified when the chat is visible.
Parameters: callback function to call when the chat has been opened
Return value: no return value

function

setLivezhatParameter(paramName, paramValue);

description: Set integration parameter value. These values will be visible to the chat operator if configured from the chat settings page.
Parameters: paramName name of the parameter as entered in the chat settings. paramValue value of the parameter.
Return value: no return value.

function

setOnlineCallback(onlineCallback, offlineCallback);

description: Set function callbacks that will be called when the operator status has been queried from the server.
Parameters: onlineCallback function which will be called if the operator is online. offlineCallback function which will be called if the operator is offline
Return value: no return value

function

setOperatorText(componentId, onlineText, offlineText, emailText, busyText);

description: Set text to a component based on the operator status. The text will be set when the operator status has been queried from the server.
Parameters

componentId jquery selector of the component where the text will be set
onlineText text that will be set to the component when the operator is online
offlineText text that will be set to the component when the operator is offline
emailText text that will be set to the component when the operator is offline and chat has been configured to accept emails
busyText text that will be set to the component when the operator status is busy

Note! emailText and busyText parameters can be left out

Return value: no return value

function

setStatusCallback(statusFunctionCallback);

Description- Set callback function to handle operator status. The function will be called when the operator status has been received from the server. The callback function should accept one parameter which will include the operator status as text.
Possible statuses are:

'online' operator is online and accepting chats
'offline' operator is not online
'email' operator is not online but chat is accepting emails
'busy' operator is / operators are busy (maximum number of chats per operator reached)

Parameters: statusFunctionCallback function that Elisa Chat will call with the status
Return value: no return value

function

startLivezhatOnlineChecking(onlineCallback, offlineCallback, busyCallback);

Description: Start polling the operator status from livezhat server. After each poll, the corresponding callback function is called. This is useful in ajax application when the html host page doesn’t change often or in situation where users don’t navigate away from the page often.
Parameters
onlineCallback function that will be called if operator is online
offlineCallback function that will be called if the operator is not online (offline or email status)
busyCallback function that will be called if the operator is busy
Return value: no return value